Last Updated: 19 آبان, 1403

انواع فایبر گلاس

فایبرگلاس یکی از پرکاربردترین مواد کامپوزیتی است که به دلیل وزن سبک، مقاومت بالا و هزینه‌ی نسبتاً کم در صنایع مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. این  محصولات در انواع مختلفی ارائه می‌شوند که هر کدام ویژگی‌ها و کاربردهای خاص خود را دارند. اگر قصد خرید فایبرگلاس را دارید باید ابتدا با انواع فایبر گلاس آشنا باشید. در ادامه این مقاله با بهترین انواع فایبرگلاس آشنا خواهید شد.

معرفی انواع فایبر گلاس و تعریف ورق فایبرگلاس-1

معرفی بهترین انواع فایبر گلاس

آیا می‌دانید ورق فایبر گلاس چیست؟ فایبرگلاس، نوعی کامپوزیت است که از موادی چون رزین پلی استر، رنگ، الیاف شیشه و مواد دیگر ساخته می‌شود. همان‌طور که می‌دانید این ورق‌ها انواع مختلفی دارند که  هر کدام خصوصیات و کاربردهای ویژه‌ای دارند. مهم‌ترین انواع فایبرگلاس عبارت‌اند از:

  • مدل  A_glass

فایبرگلاس A-glass، که به شیشه قلیایی نیز معروف است، حاوی مقادیر زیادی از اکسید قلیایی‌ها (به‌ویژه اکسید سدیم) است. این نوع فایبرگلاس مقاومت خوبی در برابر رطوبت و مواد شیمیایی دارد، اما مقاومت مکانیکی آن نسبت به سایر انواع فایبرگلاس کمتر است.

از ویژگی‌های این نوع از فایبرگلاس می‌توان به مقاومت خوب در برابر خوردگی و مواد شیمیایی، قیمت مناسب و مقاومت کمتر در برابر کشش و خمش نسبت به انواع دیگر اشاره کرد. از فایبرگلاس مدل A-glass بیشتر در محیط‌هایی که کاربری عمومی و غیرسازه‌ای دارند استفاده می‌شود.

  •  مدل C_glass

یکی دیگر از انواع فایبر گلاس مدل C-glass است که مقاومت زیادی در برابر مواد شیمیایی، به‌خصوص اسیدها و بازها، دارد. این مدل از فایبرگلاس اغلب در محیط‌های شیمیایی سخت و برای حفاظت از سطوح در برابر خوردگی استفاده می‌شود. ویژگی‌های این نوع از فایبرگلاس عبارت‌اند از: مقاومت شیمیایی بسیار زیاد، حفاظت عالی در برابر خوردگی و قیمت مناسب برای کاربردهای خاص.

فایبرگلاس مدل C-glass، برای مواردی چون پوشش‌ها و لاینینگ‌های مقاوم به اسید، لوله‌ها و مخازن شیمیایی کاربرد دارد.

  •  مدل E_glass

E-glass یا شیشه الکتریکی یکی از پرکاربردترین و رایج‌ترین انواع فایبرگلاس است. این مدل از فایبرگلاس خواص الکتریکی عالی و مقاومت مکانیکی زیادی دارد. همچنین، نسبت به رطوبت مقاوم است و وزن کمی دارد که آن را برای مصارف مختلف مناسب می‌کند. از این مدل فایبرگلاس در صنایع برق و الکترونیک، ساخت بدنه‌های خودرو و هواپیما و قطعات سازه‌ای سبک ‌وزن استفاده می‌شود

  •   مدل  M_glass

یکی دیگر از بهترین انواع فایبرگلاس مدل M-glass است که دارای مدول الاستیسیته زیاد است که به این نوع از فایبرگلاس مقاومت مکانیکی فوق‌العاده‌ای می‌دهد. این نوع فایبرگلاس نسبت به انواع دیگر، از استحکام بیشتری برخوردار است و بیشتر در سازه‌های صنعتی با بارهای سنگین، اجزای مقاوم به خمش و کشش و ساخت قطعات حساس به ضربه کاربرد دارد.

  •  مدل Z_glass

فایبرگلاس Z-glass به دلیل مقاومت استثنایی خود در برابر زئون در محیط‌های خورنده و داغ، بسیار ارزشمند است. این نوع فایبرگلاس دارای خاصیت قلیایی عالی در برابر محیط‌های قلیایی‌ها دارد. به همین علت از این نوع فایبرگلاس در پروژه‌های حساس استفاده می‌شود. از کاربردهای مهم این مدل از فایبرگلاس می‌توان به پروژه‌های ساختمانی و بتنی، تقویت‌کننده در محیط‌های قلیایی و استفاده در صنایع نفت و گاز اشاره کرد.

2- انواع فایبرگلاس نوع E glass

گفتنی است که انواع دیگری از فایبرگلاس مانند توری فایبرگلاس و فایبرگلاس رزین وجود دارند. چنانچه می‌خواهید با این انواع فایبر گلاس هم آشنا شوید می‌توانید مقاله توری فایبر گلاس چیست را مطالعه نمایید.

انواع ورق فایبرگلاس از نظر شکل ظاهری

 در تقسیم بندی دیگر انواع ورق فایبرگلاس از نظر شکل ظاهری تفکیک می شوند که در ادامه توضیح می دهیم:

1- فایبرگلاس صاف

ورق فایبرگلاس صاف یکی از پرکاربردترین ورق‌هایی است که در ضخامت‌های مختلف تولید شده و در ساختمان سازی مورد استفاده قرار می‌گیرد. ورق فایبرگلاس صاف به صورت رولی در متراژ بالا به فروش می رسد. این نوع  فایبرگلاس به دلیل سطح صاف امکان استفاده در کنار سایر مصالح را دارد.

۲فایبرگلاس موجدار

یکی دیگر از انواع ورق فایبرگلاس، فایبرگلاس موجدار است. و این محصول با گرماژهای مختلف عرضه می شود. ورق‌ فایبرگلاس موجدار مناسب شرایط آب و هوایی بارانی و هم‌چنین شکستن موج قوی نور برای پوشش دهی سقف سازه هستند.

۳فایبرگلاس طرح دار

ورق فایبرگلاس طرحدار به دلیل طرح دار بودن از نظر ظاهری متفاوت‌تر و در عین حال زیباتر هستند و در رنگ‌های مختلف در بازار موجود است.

مهمترین ویژگی های فایبرگلاس

فایبرگلاس به دلیل خواص و ویژگی‌های منحصر‌به‌فرد خود، به یکی از پرکاربردترین مواد در صنایع مختلف تبدیل شده است. از مهم‌ترین ویژگی‌های فایبرگلاس می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  •  استحکام زیاد

فایبرگلاس دارای استحکام مکانیکی فوق‌العاده‌ای است. این ماده می‌تواند فشارها، کشش‌ها و ضربه‌های شدید را بدون اینکه دچار شکست یا تغییر شکل شود، تحمل کند.

  • مقاومت در برابر خوردگی

یکی از مزایای بزرگ انواع فایبر گلاس، مقاومت عالی در برابر عوامل خورنده مانند رطوبت، اسیدها و بازها است. برخلاف فلزات، فایبرگلاس زنگ نمی‌زند و در محیط‌های مرطوب و شیمیایی پایدار باقی می‌ماند.

  •  غیرقابل اشتعال بودن

فایبرگلاس دارای ویژگی‌های ضد احتراقی است و در برابر آتش مقاومت خوبی از خود نشان می‌دهد. این خاصیت، فایبرگلاس را به گزینه‌ای مناسب برای محیط‌های صنعتی خطرناک و پروژه‌هایی که نیاز به ایمنی بالا دارند، تبدیل کرده است. این ماده به‌سختی دچار اشتعال می‌شود و در صورت مواجهه با حرارت زیاد هم گازهای سمی تولید نمی‌کند.

  • قیمت مناسب

فایبرگلاس به‌نسبت مواد دیگر مانند فلزات و پلاستیک‌های خاص، قیمت مناسبی دارد. این ماده نه‌تنها از لحاظ اقتصادی مقرون‌به‌صرفه است، بلکه با توجه به دوام و عمر طولانی خود، هزینه‌های نگهداری و تعمیرات را نیز کاهش می‌دهد.

استفاده از انواع فایبر گلاس در صنایع مختلف-3

راهنمای خرید بهترین انواع فایبرگلاس از همیار پوشش سالار

اگر قصد دارید یکی از انواع فایبر گلاس را خریداری کنید و به دنبال فروشگاهی مطمئن هستید، می‌توانید به فروشگاه اینترنتی همیار پوشش سالار مراجعه کنید. در این فروشگاه انواع فایبرگلاس وجود دارد که شما می‌توانید هر کدام آن‌ها را که نیاز دارید را از این فروشگاه تهیه نمایید. قیمت فایبرگلاس در فروشگاه همیار پوشش سالار، مقرون‌به‌صرفه است و شما می‌توانید بهترین قیمت فایبرگلاس‌ها را در این فروشگاه مشاهده کنید.

اگر در انتخاب بهترین انواع فایبرگلاس دچار تردید هستید، می‌توانید با کارشناسان همیار پوشش سالار تماس بگیرید تا شما را راهنمایی کنند.

اگر برایتان سوال است که رزین فایبرگلاس چیست می‌توانید به بخش مقالات سایت همیار پوشش سالار مراجعه کنید.

سخن پایانی

فایبرگلاس به دلیل ویژگی‌های منحصربه‌فردی که دارد در پروژه‌های مختلف از آن استفاده می‌شود. گفتنی است که این محصول انواع مختلفی دارد که هر کدام از آن‌ها ویژگی‌ها و کاربردهای خاصی دارند. شما در این مقاله با کاربرد انواع فایبر گلاس و ویژگی‌های بهترین انواع فایبرگلاس آشنا شدید. چنانچه سوالی درباره انواع فایبر گلاس دارید، می‌توانید در قسمت نظرات بنویسید.

دسته بندی: مقالات