پشم سنگ، یکی از مصالح پر کاربرد در صنایع مختلف از جمله ساختمانسازی است. این محصول مزایای متعددی دارد که باعث میشود در سطوح مختلف برای حفظ امنیت محیط در برابر عوامل مختلف استفاده شود. در کنار تمام این مزایا، معایب پشم نیز غیرقابل چشم پوشی است. برخی از افراد معتقد هستند که ترکیبات پشم سنگ موجب آسیبهای جبران ناپذیر در بدن انسان و بروز سرطآنهای ریه و نای میشود. در این مطلب بهطور کامل به این سوال که آیا پشم سنگ سرطان زاست یا خیر؟ پاسخ دادهایم.
پشم سنگ چیست؟
آیا میدانید پشم سنگ چیست؟ پشم سنگ نوعی ماده از جنس کامپوزیت سبک و بازیافتی است. این ماده از ترکیبات پلاستیک، فلز و فیبرهای طبیعی یا مصنوعی تولید میشود. نوع دیگری پشم سنگ وجود دارد که از بازماندههای مواد آتشفشانی بهوجود میآید که به آن پشم سنگ طبیعی میگویند. گفتنی است که پشم سنگها کاربردهای فراوانی در صنایع مختلف دارند.
از مهمترین کاربردهای آن میتوان به عایق حرارتی و صوتی اشاره کرد. زیرا این مصالح باعث افزایش مقاومت سطوح در برابر آتشسوزی میشوند و از عبور صدا جلوگیری میکنند. به همین علت در صنعت خودرو سازی و ساختمانسازی بسیار پرکاربرد هستند.
آیا پشم سنگ سرطان زاست؟
ممکن است شما هم با شنیدن این خبر که پشم سنگ سرطان زاست، نگران شده باشید و این سوال در ذهن شما بهوجود آمده باشد که آیا پشم سنگ سرطان زاست؟ در پاسخ این سوال باید به تاریخچه پشم سنگ مراجعه کنیم. سالها پیش زمانی که این محصول عایق ساخته شد، در آن از موادی استفاده میشد که به مرور زمان میتوانست اثرات مخربی بر بدن کارگرانی که با پشم سنگ در تماس بودند، بگذارد.
گفتنی است که با پشرفت علم و تکنولوژی، ترکیبات پشم سنگها نیز تغییر کرد و برخی از مواد اولیهی مخرب و پر خطر آن با مواد دیگر جایگزین شدند. به همین علت در حال حاضر پشم سنگها مانند گذشته مضر نیستند و افرادی که با این محصول کار میکنند سرطان نخواهند گرفت. همچنین میتوان گفت که با به وجود آمدن وسایل ایمنی مانند ماسک، لباس و فنهای تهویه؛ آسیبهای ناشی از ذرات پشم سنگ نیز تا حد چشمگیری کاهش پیدا کرده است.
مزایا و معایب پشم سنگ
در برخی مواقع ممکن است پشم سنگ با پشم شیشه اشتباه گرفته شود. اما با توجه به تفاوت پشم سنگ و پشم شیشه میتوان گفت که موارد تشکیل دهنده این دو مصالح با یکدیگر متفاوت است. میتوان گفت که پشم سنگ مانند هر محصول دیگری مزایا و معایب خاص خود را دارد. در ادامه مهمترین مزایا و مضرات پشم سنگ را معرفی کردهایم.
مزایای پشم سنگ
1. عایق حرارتی: به دلیل وجود موادی که در ترکیبات پشم سنگ وجود دارد، این محصول ساختمانی مقاومت بسیار خوبی در برابر حرارت از خود نشان میدهد.
2. عایق صوتی: پشم سنگها عایق صوتی هستند و باعث کاهش انتقال صدا میشوند. به همین علت در دیوارها و کف ساختمآنها مورد استفاده قرار میگیرند.
3. مقاومت زیاد در برابر پوسیدگی: مواد تشکیلدهنده پشم سنگ باعث میشوند که این مصالح در برابر پوسیدگی مقاوم شوند.
4. سبکی و سهولت در نصب: به علت سبک بودن این محصول میتوان که نصب پشم سنگ بسیار راحت است.
معایب پشم سنگ
در ادامه به معرفی معایب پشم سنگ می پردازیم:
1. مشکلات تنفسی: به علت ذرات ریزی که پشم سنگ دارد، ممکن است در زمان جابهجایی یا نصب این موارد در محیط پخش شوند و منجر به ایجاد آلرژی در افراد شوند.
2. آسیب رسیدن به قلب: یکی دیگر از معایب پشم سنگ آسیب رساندن به قلب است. امکان دارد التهاب ریه باعث مقاومت در برابر حرکت خون در مویرگها شود. به همین علت میتواند باعث ایجاد مشکلات قلبی شود.
3. ایجاد اختلال در عملکرد کبد: گفتنی است که ذرات پشم سنگ در طولانی مدت میتواند بر عملکرد کبد نیز تأثیرات مخرب بگذارد.
مهمترین نکات ایمنی در استفاده از پشم سنگ
تا اینجا به پاسخ سوال خود یعنی آیا پشم سنگ سرطان زاست رسیدید. در ادامه این بخش با نحوهی پیشگیری از سرطان و معایب پشم سنگ آشنا خواهید شد. همانطور که گفتیم این محصول مضرات متعددی دارد، اما جای نگرانی ندارد. زیرا با رعایت برخی نکات ایمنی میتوان از آسیبهای این محصول ساختمانی پیشگیری کرد. برخی از این نکات ایمنی عبارتاند از:
• پوشاندن بدن: در زمان تولید، جابهجایی و نصب پشم سنگ باید از لباسهای مخصوص که یک تکه هستند استفاده شود.
• استفاده از ماسک: ماسکهای مخصوص تنفسی وجود دارند که استفاده از آنها در حین کار به جلوگیری آسیبهای تنفسی و ریوی کمک میکند.
• تمیز کردن محل کار: پس از برش زدن پشم سنگ و جدا کردن قسمتهای اضافهی آن باید در کوتاهترین زمان ممکن اضافات آن از محیط خارج شود.
• استفاده از عینک ایمنی: در حین کار بهتر است از عینکهای ایمنی استفاده شود. این عینکها به محافظت از چشم در برابر صدمات و خارش کمک میکند.
• ایجاد تهویه مناسب: تا جای ممکن تمامی در و پنجرههای محل باید باز باشد. در غیر این صورت بهتر از فنها برای تهویه مناسب و گردش هوا در محیط استفاده شود تا به کاهش آسیبهای این محصول کمک کند.
• شستوشوی دستها: پس از اتمام کار با پشم سنگ، بهتر است دستها بهصورت کامل با صابون یا مایع مخصوص شسته شود تا تمامی ذرات باقیمانده آن از روی دستها پاک شود.
اگر قصد خرید پشم سنگ دارید برای اطلاع از قیمت پشم سنگ به سایت همیار پوشش سالار مراجعه نمایید.
سخن پایانی
آیا پشم سنگ سرطان زاست؟ در این متن بهطور کامل به این سوال و راههای جلوگیری از آسیبهای این محصول صحبت کردیم. با توجه به مزایای متعددی که پشم سنگها دارند، امکان چشمپوشی از آنها وجود ندارد. به همین علت با توجه به معایب پشم سنگ همچنان در صنایع مختلف پرکاربرد است. چنانچه قصد خرید آن را دارید اما این سوال که پشم سنگ از کجا بخرم؟ در ذهن شما وجود دارد، میتوانیم همیار پوشش را به معرفی کنیم.